(Herhalings)cursus “Eerste Hulp in Afgelegen Gebieden”

Gieldenijs.nl - Instructeur Eerste Hulp in Afgelegen Gebieden (WFA)

In Nederland zijn we gewend aan snelle en professionele zorg, vaak binnen korte tijd. Bij levensbedreigende situaties arriveert de ambulance meestal binnen 15 minuten, en bij urgente situaties binnen 30 minuten. Maar dit is niet altijd vanzelfsprekend wanneer je in het buitenland bent. Afhankelijk van het land of de regio kan het aanzienlijk langer duren voordat professionele hulp beschikbaar is. In dergelijke situaties is het van groot belang om te weten hoe je snel en effectief kunt handelen. Met de juiste kennis en training ben je voorbereid om direct in actie te komen bij een ongeval of noodsituatie. Dit biedt niet alleen gemoedsrust, maar zorgt er ook voor dat je daadwerkelijk het verschil kunt maken wanneer elke seconde telt.

Wat ga je leren?

Deze cursus bereidt je voor op het verlenen van eerste hulp in verschillende situaties tijdens je reis. Je leert hoe je omgaat met veelvoorkomende reisongemakken en letsels en krijgt advies over preventie en veiligheid. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Herkennen, behandelen en voorkomen van reisgerelateerde aandoeningen zoals reis- en hoogteziekte, anafylaxie, vergiftigingen, en problemen met thermoregulatie en vochthuishouding.
  • Onderzoek, transport en behandeling van slachtoffers en hun letsels.
  • Stapsgewijze benadering en protocollaire behandeling van slachtoffers.
  • Controleren en waarborgen van vitale functies.
  • Voorbereiding en preventieve maatregelen voor een veilige reis.
  • Praktische oefeningen met gangbare EHBO-materialen.
Cursusduur

De basiscursus combineert e-learning met klassikale lessen en vraagt ongeveer 6 uur online voorbereiding, gevolgd door 8 uur fysieke lessen. Deze klassikale sessies kunnen verspreid zijn over meerdere dagen of dagdelen. Raadpleeg onze agenda voor de meest actuele planning.

Voor de herhalingscursus is ongeveer 8 uur klassikale training vereist. Bekijk onze agenda voor een overzicht van de beschikbare data.

Voorwaarde(n) voor deelname

Voor de basiscursus geldt dat je kunt deelnemen zodra je minimaal 18 jaar oud bent en een geldig certificaat “Eerste Hulp bij Ongevallen” hebt dat nog geldig is op de dag van de cursus.

Voor de herhalingscursus geldt dat je enkel kunt deelnemen als je een geldig certificaat “Eerste Hulp in Afgelegen Gebieden” hebt dat nog geldig is op de dag van de cursus.

Na afloop

Bij goed gevolg ontvang je een erkend (persoons)certificaat “Eerste Hulp in Afgelegen Gebieden” (2 jaar geldig).

Inschrijven

Raadpleeg onze agenda voor de meest recente planning en tarieven. Kun je de cursus niet vinden, wil je deze met een eigen groep volgen, of heb je speciale verzoeken? We staan klaar om je te helpen en maatwerk te leveren. Neem contact op via de contactgegevens op de contactpagina.

Wist je dat?!

In veel gevallen worden EHBO- en Reanimatiecursussen (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Afhankelijk van je verzekeraar en het type aanvullende verzekering kan de vergoeding oplopen tot wel 75% of zelfs 100%. Voor specifieke details en voorwaarden kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Een handige tip: zoek in je polis op termen zoals ‘EHBO’, ‘eerste hulp’, ‘reanimatie’, ‘preventie’ of ‘gezondheidscursussen’. Zo weet je snel of jouw cursus in aanmerking komt voor een vergoeding.